Luonnosta kiinnostuneille

Järven selältäJämin Metsätähti ja Villa Aurinko sijaitsevat lähellä Jämin tapahtumakeskusta ympäristössä, joka tarjoaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet ympäri vuoden.

Huviloita ympäröivä Hämeenkankaan harjumaasto, läheinen järvi ja laaja ulkoilu- ja latureitistö mahdollistavat uimisen, hiihtämisen, vaeltamisen, veneilyn, kalastuksen, pyöräilyn ja retkeilyn sekä syksyisin marjastamisen ja sienestämisen. Läheinen hiekkaranta ja mökin oma soutuvene tarjoavat kauniina kesäpäivinä lomalaisille myös mahdollisuuden vain olla ja rentoutua!

Jämin alueelle löytyy runsaasti valmiita reittikarttoja mm. vaeltajille, hiihtäjille, maastopyöräilijöille ja frisbeegolfin pelaajille! Lisäksi läheiset kansallispuistot tarjoavat myös mainion mahdollisuuden nauttia ja rentoutua luonnossa. Kansallispuistoissa on merkittyjä reittejä, luontopolkuja ja tulentekopaikkoja. Lisätietoja löydät kansallispuistojen omilta sivuilta.

Shoppaile ja nauti

Jämijärven keskustassa on mm. K-Market Jämijärvi, Teboil ja Neste huoltamot, sekä peruspalveluista pankkiautomaatti, apteekki ja kukkakauppa. Aivan keskusta tuntumassa ovat myös Jämin Rahtipalvin ja Univision tehtaanmyymälät.

Lähellä sijaitsevat Kankaanpää ja Ikaalinen tarjoavat vielä laajemman valikoiman liikkeitä ja erilaisia palveluita ja Ikaalisten Kylpylä ja Kankaanpään Kuntoutuskeskus antavat myös mahdollisuuden itsensä hemmottelulle.

Kankaanpää on tunnettu taiteen kaupunkina, siellä sijaitsevat mm. Taidekehä, joka on noin kahdeksankymmenen pysyvästi kaupunkimiljööseen sijoitetun veistoksen ja teoksen täydentyvä kokonaisuus sekä Kankaanpään taidekoulu. Kankaanpää on tunnettu myös tiiliarkkitehtuuristaan ja joka torstaisista toripäivistään.

Ikaalinen puolestaan tunnetaan ehkä parhaiten juuri kylpylästään ja vuosittain järjestettävästä Sata-Häme Soi -tapahtumasta, joka sisältää Kultaisen  ja Hopeisen harmonikan kilpailut sekä kansainvälisen Primus Ikaalinen - kilpailun. Honkajoella vauhdista pitäville oman elämyksensä tarjoaa Pesämäen karting-, motocross- ja rallicross- keskus.

Tampere ja Pori - viehättävät kesäkaupungit

Suomen monipuolisin elämyspuisto Särkänniemi sijaitsee vain noin tunnin ajomatkan päässä Tampereella. Pään saa pyörälle yli 30 huvilaitteessa ja hengähdystaukoa päivään tarjoavat Akvaario, Planetaario, Koiramäen eläinpuisto, pohjoismaiden korkein näkötorni Näsinneula tai Sara Hildénin taidemuseo. Huvilaitteet ja eläinpuisto ovat avoinna ainoastaan kesäkaudella, mutta muut kohteet vuoden ympäri.

Myös tuliaisostokset on helppo hoitaa Tampereella. Kauppakassiin voi todellisia löytöjä tehdä niin pienistä putiikeista, tasokkaista erikoisliikkeistä ja tehtaanmyymälöistä kuin täyden valikoiman tavarataloista ja ostoskeskuksistakin. Tampereen tuoksuja ja makuja on mukava tunnustella myös toreilla ja Kauppahallissa.

Lähellä sijaitseva Pori on kaunis kesäkaupunki ja tunnettu mm. Jazz-festivaalistaan sekä Yyterin hiekkarannoista. Yyterin kuuden kilometrin pituinen hiekkaranta tunnetaan laajasta dyynialueesta, joka on laajuutensa vuoksi ainutlaatuinen koko Euroopassa.

Yyteri

 

 

 

 

 

Yyteri